subota, 10. rujna 2016.

PLAŽA OTKINUTIH STOPALA

MORBIDNO ISTRAŽIVANJE RIJEŠILO MISTERIJ 'PLAŽU OTKINUTIH STOPALA' 

Ocean je izbacio 16 stopala: Kome pripadaju je misterij Stopala su obuvena u tenisice ili gojzerice. Pretpostavlja se da stopala pripadaju ljudima koje je zahvatila oluja ili žrtvama dilera drogom, serijskih ubojica ili krijumčara 7338 prikaza foto: Screenshot/Washington Post/Brenda Mason 14 komentara Autor: Ivana Živko Petak, 12.02.2016. u 18:38 Najmanje 16 odsječenih ljudskih stopala pronađeno je od 2007. godine do danas na pacifičkoj sjevero-zapadnoj obali. Zadnje stopalo je pronađeno ranije ovoga tjedna na obalama Britanske Kolumbije. Stopala su obuvena u tenisice ili gojzerice. Pretpostavlja se da stopala pripadaju ljudima koje je zahvatila oluja ili žrtvama dilera drogom, serijskih ubojica ili krijumčara ljudima. Policija pretražuje baze podataka nestalih ljudi i nada se da će riješiti ove slučajeve, piše Washington Post.




VANCOUVER - Kanadski forenzičari proveli su istraživanje koje izgleda kao da je poteklo iz popularne kriminalističke serije CSI - proučavali su brzinu raspada trupla na dnu mora.

Rezultate istraživanja policijski će istražitelji moći koristiti pri rješavanju zločina u kojima je žrtva pronađena nakon što je duže vremena provela u moru - klasičan mafijaški scenarij u kojem žrtva završi s ‘betonskim cipelama.’

U istraživanju su koristili svinjska trupla, zbog njihove biološke sličnosti s ljudskim leševima. Tri svinje su spuštene u Saanich Inlet, morski zaljev pored otoka Vancouver u Kanadi. Njihovo raspadanje pratile su kamere, koje su stanje prenosile uživo putem interneta.

Prve dvije svinje spuštene na dno ogoljene su do kostiju u manje od tri tjedna - prvenstveno od strane škampa i rakova.

Treća je svinja pojedena tek nakon 90 dana, vjerojatno zbog manjka kisika u području Saanich Inleta u koje je bačena.

- Saanich Inlet ima malo otopljenog kisika većinu godine, a u neka vremena ga nema uopće, rekao je Gail Anderson, voditelj istraživanja.

- Iako su se životinje tamo privikle na uvjete s malo kisika, zadnje truplo spušteo je kada ga je bilo iznimno malo, što je potjeralo sve veće lešinare poput škampi i većih rakova, pa su ostali samo najmanji račići koji nisu mogli probiti kožu, izjavio je Anderson i napomenuo kako će sada istražitelji bolje razumjeti što se događa leševima u takvim vodama.

Otkrili su i da se stopala prirodno odvoje od ostatka kostura prilikom raspada. Ako je osoba čiji je leš završio u moru nosila tenisice, njihova otkinuta stopala će plutati na površini vode zbog pjenaste gume u potplatima.

- Takozvani misterij ‘plutajućih stopala’ koja su se znala pojaviti na plažama Zapadne obale nije bio misterij, već prirodna pojava u morskom okruženju, objasnio je Anderson.

Share:

0 komentari:

Objavi komentar

Popular Posts