subota, 22. rujna 2018.

Lanzu šraf - The Lanzhou Stone


Doista nevjerojatan objekt nedavno je vidio svjetlo dana. Godine 2002. nalazilo se plemeniti kamen s nazubljenim vijkom. Pronašao ga je g. Zilin Wang u Kini u blizini planine Marzong u regiji u blizini granice provincije Gansu i Xijiang.

Poznat je kao Lanzu vijak.

Tajanstveni kamen je kruškoliki, veličine oko 6 x 8 cm, izuzetno težak, teži 466 grama. Neobično je da je vrsta kamena potpuno nepoznata, što sugerira da je ovaj kamen vjerojatno meteor. Znanstvenici procjenjuju da je star oko 300 milijuna godina. Ipak nije samo njegova neobična i nepoznata struktura razlog velikog interesovanja mnogih geologa i kolekcionara diljem svijeta, već više zbog zapanjujućeg artefakta koji se nalazi u njemu.

Dana 26. lipnja 2001. Lanzhou Morning News izvijestio je ovo veliko otkriće.

,, Vise od 10 geologa i svjetskih fizičara sa raznih instituta i laboratorija (National Land Resources Bureau of Gansu Province, Colored Metal Survey Bureau of Gansu Province, the Institute of Geology and Minerals Research of China Academy, Lanzhou Branch, and the School of Resources i Okoliš Lanzhou College) okupili su se kako bi ispitali podrijetlo tajnovitog kamena.

Poslije diskusije o mogucnosti da je napravljen ljudskom rukom i mogucih razloga za njegovo porijeklo, znanstvenici su jednoglasno proglasili kamen za jedan od najvrednijih kamena u Kini i svijetu. Jedna od najvrednijih za sakupljače, istraživanje i arheološka istraživanja.

Tijekom rasprave, znanstvenici su postavili mnoge hipoteze o formiranju kamena, ali sve su odbijene kao nemoguće. Zatvoreni metalni materijal čvrsto se zali u crnim kamenim materijalima. Ne kamen, ni nazubljena cijev koja ne izgleda kao u ljudskoj ruci.

Jedna od hipoteza je da je ovaj kamen ostatak prastorijske civiizacije, jer se vjeruje da je civilizacija slična našoj postojala na zemlji prije nase. Prema istraživačima, praxontinent Pangea nastao je prije 300 milijuna godina. Vjeruje se da je Lanzu vijak potekao negdje u to vrijeme. Zanimljivo je da taj vijak podsjeća na vijak otkriven u Rusiji devedesetih godina. Ruski vijak, također uklesan u kamen, pronađen je slučajno dok su istraživači analizirali pad meteorita u regiji Kaluga. Druge teorije su da je kamen kozmičkog porijekla i da nosi informacije o izvanzemaljskom životu.

Na kraju konferencije, svi znanstvenici su se složili da je potrebno dodatno istraživanje kako bi se utvrdilo otajstvo o tome kako je ovaj kamen nastao ..


Ono što je doista ovaj gnarled kameni objekt ostaje pogoditi u ovom trenutku. Jasno je da je to još jedan artefakt izvan mjesta i prostora koji je otkriven u proteklih 20 godina. Sva slična otkrića sugeriraju da je naša povijest bila mnogo drugačija nego što se smatra. Ako se dokaže da je zapravo meteor, onda je neupitni dokaz da nismo sami u svemiru.

Share:

0 komentari:

Objavi komentar

Popular Posts